14.travnja 2011.

vjesti_radio_GS

Dvadesetak članova Udruge roditelja poginulih branitelja iz Požege boravi u trodnevnoj posjeti gradu Gospiću i Ličko-senjskoj županiji. Domaćin im je gospićka Udruga roditelja poginulih branitelja. Na početku trodnevnog boravka u Lici gosti iz Požege položili su vijence i zapalili svijeće kod spomen obilježja žrtvama rata u središtu Gospića, na Trgu Alojzija Stepinca. Tamo ih je pozdravila i zamjenica gospićkog gradonačelnika Marta Grgurić koja je podsjetila na teške dane Gospića u domovinskom ratu. Tada je Gospić bio kičma Hrvatske, a gospićanima su u obrani pomogli branitelji iz cijele zemlje.

Danas se Gospić izgradio, rane rate na infrastrukturi gotovo da nisu ni vidljive, no patnja i bol u ljudima koji su nekoga izgubili u domovinskom ratu ostaju i neće niti proći. „Gospić danas živi i diše punim plućama, obnavljamo se, izgrađujemo škole i infratsrukturu,ali nikad ne zaboravljamo one koji su stvorili našu domovinu i branili naš Gospić“- istakla je dogradonačelnica Grgurić. Najavila je i gradnju zajedničkog spomen obilježja na Ljubovu na kojemu bi se 5.kolovoza objedinjeno odavala počast svim žrtvama s gospićkog područja.
Članovi Udruge roditelja poginulih branitelja Požege zajedno sa svojim domaćinima posjetit će Memorijalni centar Nikole Tesle u Smiljanu i spomen kuću dr.Ante Starčevića u Velikom Žitniku, Kubus i Krasno na Velebitu , te Udbinu gdje će požežani i gospićani biti i na svetoj misi.

M.T.

Back to top