7.ožujka 2011.

vjesti_radio_GSIako je cijela regularna sezona protekla bez ikakvih poteškoća završnicu ženske regionalne lige obilježili su skandali. Najprije je Partizan ostao bez organizacije završnog turnira, potom su beograđanke odustale od nastupa na završnici u Šibeniku, umjesto njih je trebalo nastupiti Jedinstvo iz Bijeloga Polja, niti one nisu došle na završnicu, a cijelu situaciju zatvorio je nenastup košarkašica Gospić croatia osiguranja u finalnom susretu protiv domaćina završnice Šibenik Jolly JBS-a. Finale ženske regionalne lige između domaćeg Jolly JBS-a i braniteljica naslova Gospića Croatia osiguranja nije se odigralo.

Gospić je odbio igrati, iako je ekipa doputovala u Šibenik, jer su smatrali da nova Amerikanka u redovima Šibenčanki Lindsey Wilson ne bi smjela imati pravo nastupa.Na kraju susret je registriran rezultatom 20:0 za Šibenik Jolly JBS. Inače gospićke košarkašice u finale su ušle bez borbe nakon što su košarkašice Jedinstva odustale od nastupa. Jolly JBS je u polufinalu pobijedio Celje 90:65. No, pokazalo se da je to bila jedina odigrana utakmica na Final Fouru.
Ostaje samo nada da se repovi iz regionalnog natjecanja neće prebaciti na Ligu za prvaka Hrvatske. Naime . Gospić i Jolly međusobni susret drugog kola trebali bi igrati u srijedu.

M.T.

Back to top