7.ožujka 2011.

vjesti_radio_GSU Hrvatskoj se tijekom ožujka održavaju Sajmovi poslova, i to već četvrtu godinu za redom. Sajam poslova u Gospiću u srijedu 9.ožujka organizira Područna služba Gospić Hrvatskog zavoda za zapošljavanje zajedno sa lokalnim partnerima odnosno sa gradovima i općinama , Hrvatskom gospodarskom i obrtničkom komorom, Pučkim otvorenim učilištima i Strukovnim školama s područja županije. Pokrovitelji sajma su Ličko-senjska županija i grad Gospić.

Inače Cilj Sajma poslova je povezati subjekte koji se bave problematikom zapošljavanja i gradnje karijere s ciljem bolje usklađenosti ponude i potražnje na tržištu rada uz izmjenu informacija među lokalnim dionicima.
Namijenjen je poslodavcima, tražiteljima posla, obrazovnim ustanovama, studentima i učenicima, ali i svima koji na bilo koji način sudjeluju u gospodarskom razvoju ličko-senjske županije.
U sklopu sajma bit će postavljeni izložbeni pultovi poslodavaca i partnerskih institucija, predstavljeni planovi kadrovskih potreba poslodavaca i obrazovni programi Srednjih strukovnih škola. Najavljeno je i održavanje radionice zavoda za nezaposlene i studente na temu „Kako povećati šanse za zaposlenje“, te okruglog stola o poticajnim mjerama u gospodarstvu. Sajam poslova u Gospiću održat će se u Kulturno informativnom centru u srijedu 9.ožujka od 10 do 15 sati. Svakako će biti zanimljivo sagledati i što će donijeti sajam u županiji u kojoj je tijekom siječnja sa liste nezaposlenih u Zavodu za zapošljavanje zaposleno svega 52 osobe,dok se na listu prijavilo novih 392 nezaposlena.

M.T.

Back to top