Otvoren socijalni dijalog u Gradu Gospiću

gospić-24092024-1536x801

Gospić, 24. rujna 2024. – Kolektivno pregovaranje temeljni je alat koji sindikat koristi u poboljšanju radnih uvjeta i prava članova. Cilj je ugovoriti višu razinu prava od one koja je zajamčena zakonom, ali i urediti druga važna pitanja za određenu djelatnost/poslodavca, a koja nisu propisana zakonima.

Još jedan gradonačelnik koji je prepoznao vrijednost i važnost kolektivnog pregovaranja, kao dijela Europskog stupa socijalnih prava, je gradonačelnik Grada Gospića Darko Milinović.

Socijalni partneri imaju ključnu ulogu u ostvarivanju i provedbi Europskog stupa socijalnih prava, sklapanju sporazuma i pravom na kolektivno pregovaranje i kolektivno djelovanje.

I zato pozdravljamo otvaranje socijalnog dijaloga SDLSN RH i Grada Gospića sa svrhom sklapanja kolektivnog ugovora. Svim sudionicima, posebice našoj sindikalnoj povjerenici u Gradu Gospiću Đurđici Blažević, želimo konstruktivne i uspješne pregovore.

Izvor: Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Događanja

NEVJEROJATAN DOGAĐAJ! U GOSPIĆU GOSTUJE TEATAR EXIT

Nevjerojatan događaj U virtuoznoj kazališnoj i glumačkoj igri, punoj kalamburičnih zapleta u stilu suvremenekomedije dell’ arte četvero novih mladih glumaca – Filip Detelić, Anja Matković,

Skip to content