Idućeg vikenda 26. Izložba tradicijskih proizvoda Jesen u Lici

jesen

Grad Gospić suorganizator je XXVI. po redu gospodarske manifestacije pod nazivom „JESEN U LICI“ koja se održava u organizaciji Ličko-senjske županije. Manifestacija se tradicionalno održava prvi vikend u listopadu na Trgu Stjepana Radića u Gospiću.

Namjera organizatora Izložbe je prezentirati posebnost i bogatstvo ličkog kraja kao središnjeg brdsko-planinskog prostora u Republici Hrvatskoj te promovirati, kvalitetu i raznolikost izvornih i tradicionalnih proizvoda. Jesen u Lici kroz spoj tradicije, kulture i autentične gastronomije, iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja te pridonosi umjetničkom doživljaju Like kao destinacije bogate turističke i gospodarske ponude.

Očekuje se da će manifestacija ove godine okupiti preko 350 izlagača iz cijele RH i susjednih država, koji će predstaviti proizvode visoke kvalitete karakteristične za područje iz kojeg dolaze.

Manifestaciju će upotpuniti ocjenjivanje sira, meda i rakije, prezentacije starih zanata, izložbe etnografskih zbirki, izložba ličke ovce pramenke, autohtonog goveda buša i konja hrvatski hladnokrvnjak, hrvatski posavac, izložba poljoprivredne mehanizacije te od prošle godine održava se glazbeni festival Lika Fest kao i brojna druga događanja.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Događanja

NEVJEROJATAN DOGAĐAJ! U GOSPIĆU GOSTUJE TEATAR EXIT

Nevjerojatan događaj U virtuoznoj kazališnoj i glumačkoj igri, punoj kalamburičnih zapleta u stilu suvremenekomedije dell’ arte četvero novih mladih glumaca – Filip Detelić, Anja Matković,

Skip to content