Asistenti u nastavi – Grad Gospić u užem izboru Ministarstva

Grad Gospić se prijavio na projekt ukupne vrijednosti 1.193.884,40 kuna na poziv „Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ HR.2.2.04 pod nazivom „Nisi sam – pažnju ti dam“, kojeg je u svibnju 2014. objavilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH s rokom podnošenja prijave 07. srpnja 2014.g.

Partneri u projektu su mu Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Gospić i Osnovne škole Dr. Jure Turića iz Gospića i Dr. Franje Tuđmana Lički Osik.

Ovim projektom će se osigurati 18 stručno osposobljenih pomoćnika za učenike s teškoćama u osnovnoškolskom obrazovanju na području Gospića. Projekt osigurava financijska sredstva za osposobljavanje pomoćnika, naknada za njihov rad i troškove prijevoza.

Projektna prijava Grada Gospića je sukladno Uputama za prijavitelje zadovoljila:

fazu 1 postupka evaluacije – Zaprimanje i registracija

fazu 2 – Administrativnu provjeru

fazu 3 – Odabir projekta u kojoj je projektna prijava Grada Gospića postigla 94 boda od 100 mogućih.

Trenutno je projektni prijedlog Grada Gospića u fazi 4 – Provjera prihvatljivosti troškova koju obavlja Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, te se nalazi u vrhu projektnih prijedloga u Republici Hrvatskoj.

Nakon faze 4 dolazi do Odluke o financiranju koju donosi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH i vjerujemo da će nakon te faze osnovnoškolci s teškoćama u razvoju u Gospiću dobiti neophodne pomoćnike te će u potpunosti zaživjeti i naziv projektnog prijedloga da nisu sami i da im se posvećuje pažnja.

Grad Gospić je nositelj projekta i ima ljudske kapacitete za upravljanje projektom za stalne ili povremene aktivnosti upravljanja projektom. Projekt će omogućiti kvalitetno obrazovanje i društvenu uključenost učenika s teškoćama, te omogućiti uključivanje nezaposlenih osoba na tržište rada na području Gospića.

Grad Gospić kontinuirano od 2009. godine provodi projekt osiguranja pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u suradnji sa školama kojim je osnivač.

Back to top