Uskoro u funkciji biciklističko odmorište „Stara šterna Milankovac“ u Ličkom Osiku

Grad Gospić jedan je od glavnih dionika Operativnog plana razvoja cikloturizma Ličko-senjske županije za razdoblje 2017-2020., sukladno kojem je dužan izrađivati projektnu dokumentaciju za razvoj cikloturizma na svom području kako je Planom definirano. Tako je prethodne godine dostavio Ličko-senjskoj županiji, koja je bila prihvatljiv prijavitelj na javni poziv kojeg je objavilo Ministarstvo turizma temeljem Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2019. godini, projektnu dokumentaciju za prijavu projekta Biciklističko odmorište „Stara šterna Milankovac“ u Ličkom Osiku.

Svrha projekta je unaprjeđenje biciklističke infrastrukture, turističke kvalitete i sadržaja namijenjenih cikloturizmu, te povećanje zadovoljstva cikloturista ponudom na području Gospića kroz uređenje biciklističkog odmorišta i stvaranja novog turističkog proizvoda.

Cilj je odmorište staviti u funkciju turizma i nadograditi javnu cikloturističku infrastrukturu na području Gospića.

Na odmorištu se nalazi stara šterna izgrađena 1877.godine odnosno cisterna kružnog okna građena od kamena, koja je u derutnom stanju te će se ovim projektom obnoviti. U sklopu projekta postavit će se urbana oprema: bike servisna stanica, nadstrešnica, pametna klupa i stalak za bicikle.

Održivost projektnih rezultata uključuje vlasništvo Grada Gospića nad prostorom koji će osigurati dostupnost i funkcioniranje interneta, te financirati održavanje i upravljanje imovinom u budućnosti.

 

Back to top