Ciklus koncerata – sjećanje na Josipa Kailera Pepija

CIKLUS KONCERATA

Posvećenih maestru Josipu Kaileru Pepiju

Nastupaju:

  • 23.05. (srijeda) u 20 sati – Bruno Philip i Fractali
  • 25.05. (petak) u 18 sati – Roko Jagar, glasovir i Orkestar harmonika „Josip Kailer“, Gospić
  • 08.06. (petak) u 18 sati – Koncert glazbenika Gospićkog glazbenog centra

Svi koncerti održavaju se u velikoj dvorani KIC-a, Budačka 12
Ulaz je slobodan

Maestro Josip Kailer-Pepi inicijator je i prvi osnivač Glazbene škole u Gospiću. Podučavao je mnoge generacije na duhačkim instrumentima, klaviru i harmonici. Nešto kasnije dovodi prof. Jakšića s kojim zajedno proširuju glazbenu školu i na žičane instrumente. Početkom 60-tih godina preuzima Gospićku limenu glazbu i vodi je do konca 1980.godine, kada zbog bolesti odlazi u mirovinu.
Josip Kailer 1966.godine na Splitskom festivalu dobiva prvu nagradu žirija za pjesmu “Stipina ljubav” koju je izvela tada popularna Maruška Šinković.Iduće godine opet je na Splitskom festivalu gdje se predstavlja s dvije pjesme.Pjesmu “Split” izvodila je Tereza Kesovija, te s pjesmom “Oj Kotore” u izvedbi Mire Ungara. Svoj skladateljski niz nastavlja s tada poznatim slovenskim sastavom Bele Vrane, s kojima snimaju singl “Veseli vrtuljak”. Nakon Belih Vrana surađuje i s poznatim hrvatskim bas-baritonom Brankom Blaćeom za kojeg sklada pjesmu “Ne idi,ne idi”.
Za gospićki vokalno instrumentalni sastav Likosy snima singl sa pjesmama “Curica sa Plitvica” i Ljubav ispod slapova”.
Josip Kailer-Pepi preminuo je 1993.godine i sahranjen je na gospićkome Gradskome groblju Svete Marije Magdalene. (likaplus.hr)

Back to top