Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/gospim/inc/plugins/wordpress-print-posts/public/class-wordpress-print-posts-public.php on line 422
Grad Gospić
Novosti, natječaji, javna nabava, događaji i turističke informacije Grada
Crveni križ Gospić prikuplja materijalne donacije za izbjeglice iz Ukrajine
https://gospic.hr/crveni-kriz-gospic-prikuplja-materijalne-donacije-za-izbjeglice-iz-ukrajine/

Crveni križ Gospić prikuplja materijalne donacije za izbjeglice iz Ukrajine

Objavljeno 9. ožujka 2022. | Gospic.hr

Kategorija:

Gradsko društvo Crvenog križa Gospić počinje s prikupljanjem materijalne humanitarne pomoći za izbjeglice iz Ukrajine.

Prikuplja se hrana i higijena i to isključivo sljedeći artikli:

  1. HRANA: brašno, ulje, riža, šećer, kuhinjska sol, tjestenina, juha u vrećici, riblja konzerva, mesna konzerva i marmelada, hrana za bebe kašica i žitne kašice/pahuljice za djecu.
  2. HIGIJENA: sapun za ruke, gel za tuširanje, šampon za kosu, pasta za zube, četkica za zube, jednokratni brijač, higijenski ulošci, pelene za djecu, krema za djecu, šampon za djecu, dječja pasta za zube, dječja četkica za zube i higijenske vlažne maramice za djecu.

Crveni križ Gospić prikuplja isključivo namirnice s ovog popisa. Namirnice možete dostaviti u njihovo skladište na adresi 118. Brigada Hrvatske vojske (NA ČARDAKU) u vremenu od 09:00-14:00 h svaki radni dan.

"Popis artikala rezultat je dogovora s Crvenim križevima iz Ukrajine i okolnih zemalja. Naime, tim Hrvatskog Crvenog križa koji je protekli vikend boravio u Ukrajini, provjerio je stanje izravno na terenu kako bi se uvjerio što je točno potrebno ljudima izbjeglima iz Ukrajine, kao i najbolji način za dostavu pomoći. U skladu s tim, ali i iskustvom rada s izbjeglicama koje su zaštitu potražile u Hrvatskoj, kreiran je popis potrebnih proizvoda i Hrvatski Crveni križ trenutno neće prikupljati ništa osim navedenoga." – HCK.