Djeca iz dječjeg vrtića i učenici osnovnih škola posjetila gradonačelnika

U sklopu obilježavanja „Dječjeg tjedna“, djeca predškolskog uzrasta iz Dječjeg vrtića  „Pahuljica“ i  predsjednici razreda iz Osnovne škole dr. Jure Turića, Osnovne škole dr. Franje Tuđmana Lički Osik i Osnovne škole dr. Ante Starčevića Pazarište Klanac, posjetila su Gradsku upravu  i gradonačelnika Karla Starčevića. Ovom prilikom Gradonačelnik Grada Gospića je pozdravio sve prisutne te im je u svoje osobno ime i ime svojih suradnika čestitao Dječji tjedan.

U neposrednom razgovoru sa gradonačelnikom i zamjenicom gradonačelnika vrtićka djeca su iskreno i dječje iznosila svoje želje i viđenja . Ovom prigodom donijeli su na poklon gradonačelniku kutiju sa porukama i crtežima. Otpjevali su i pjesmu „Dobro jutro“, a na kraju posjete pozvali gradonačelnika i zamjenicu da ih posjete za vrijeme „Jesenskih svečanosti“ koje priređuju uskoro u vrtiću.

Nakon vrtićke djece gradonačelnika su posjetila i djeca iz osnovnih škola, pri čemu su učenici postavljali vrlo ozbiljna pitanja gradonačelniku i zamjenici gradonačelnika, a oni su im odgovarali. Bilo je tu pitanja kad će Gospić dobiti bazen, kad će se obnoviti zgrade u Gospiću, kad će svi učenici dobiti besplatne udžbenike, što će biti sa ruševnim hotelom na Ličkom Osiku, kad će se kod škole u Klancu postaviti  sprave za igranje, kad će se popraviti sjedala na stadionu „Balinovac“ i još puno toga. U ime Likovne grupe OŠ dr. Jure Turić, učenica Josipa gradonačelniku je poklonila sliku kaluđerovačke peke.

Na kraju su se svi zajedno fotografirali za uspomenu.

 

Back to top