Dobrovoljni darivatelji krvi na prijemu kod gradonačelnika

Povodom 25. listopada – Dana  dobrovoljnih darivatelja krvi gradonačelnik Karlo Starčević primio je u svom uredu  ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Gospić Vladu Brkljačića i delegaciju dobrovoljnih darivatelja krvi sa područja Grada Gospića .

Gradonačelnik Starčević pozdravio je nazočne i posebno se zahvalio darivateljima jer svojom nesebičnošću spašavaju ono najvrjednije, a to su ljudski životi. Zahvalio je također ravnatelju i kompletnom timu Crvenog križa Gospić na svim njihovim programima koje provode, a posebno na skrbi za starije i nemoćne sugrađane.

U  svom obraćanju ravnatelj Brkljačić zahvalio je gradonačelniku na prijemu, ali i na suradnji i korektnom odnosu kao i na pomoći Grada Gospića Gradskom društvu Crvenog križa Gospić.

Što se tiče dobrovoljnog darivanja  krvi Crveni križ Gospić kroz ovogodišnje akcije postigao je izvanredne rezultate i rekordan broj darivatelja- njih 172. Kako ističe ravnatelj Vlado Brkljačić, posebno raduje činjenica da se u akcije uključuje sve više mladih i novih darivatelja, od kojih većina postanu i stalni.

Crveni križ Gospić zajedno sa svojim volonterima provodi i ostale aktivnosti – provođenje socijalnog programa, rad sa mladima, rad sa starijim i nemoćnim osobama. Tako su u 2019. godini odradili oko 3900 volonterskih sati, što je uistinu za svaku pohvalu.

Gradonačelnik je također istaknuo da će Grad Gospić  prema svojim mogućnostima uvijek biti potpora Gradskom društvu Crvenog križa.

Back to top