Dobrovoljni davatelji krvi na prijemu kod gradonačelnika

Povodom 25.listopada – Dana  dobrovoljnih davatelja  krvi gradonačelnik Karlo Starčević i pročelnica Ivana Kaleb Asić primili su ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Gospić Vladu Brkljačića i delegaciju dobrovoljnih davatelja krvi sa područja grada Gospića .

Gradonačelnik Starčević pozdravio je nazočne i posebno se zahvalio davateljima jer svojom nesebičnošću spašavaju ono najvrjednije, a to su ljudski životi. Zahvalio je također ravnatelju i kompletnom timu Crvenog križa Gospić na svim njihovim programima koje provode, a posebno na skrbi za starije i nemoćne sugrađane. Gradonačelnik je na kraju istaknuo da će Grad Gospić  prema svojim mogućnostima uvijek biti potpora Gradskom društvu Crvenog križa.

U  svom obraćanju ravnatelj Brkljačić zahvalio se gradonačelniku na prijemu, ali i na pomoći Grada Gospića Gradskom društvu Crvenog križa Gospić.

Što se tiče dobrovoljnog davanja krvi ove godine  Crveni križ Gospić proveo je tri  redovne  akcije, a do kraja godine će  provesti još jednu. Posebno raduje činjenica da se u akcije uključuje sve više mladih i novih davatelja.

Ostale aktivnosti Crvenog križa Gospić su provođenje socijalnog programa, rad sa mladima,  rad sa starijim i nemoćnim osobama.  Ravnatelj posebno ističe volontere kojih ima sve više .

Među nazočnim davateljima krvi bio je  i Zvonko Kovačić koji je darovao krv 134 puta  (od 1969. do 2011.godine kada je prestao darivati krv zbog zdravstvenih problema).

Sada tu titulu  sa 97  puta davanja  krvi nosi Mate Krpan iz Gospića.

Back to top