Dodijeljene diplome polaznicama edukacije za vrtlaricu

Danas je u Velikoj vijećnici, gradonačelnik Karlo Starčević uručio  diplome polaznicama edukacije  za vrtlaricu, Katarini Jelinić i Ani Borčić, koje su  uspješno položile završne ispite. Stručnu praksu provele su u Komunalcu Gospić d.o.o..

Gradonačelnik je zahvalio polaznicima što su se odlučili na ovaj vid edukacije i proširenja svojih znanja. Budući su polaznice zaposlene na svojim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima čestitao im je što su se vratile selu, poljoprivredi i prirodi. Pozvao ih je da prenose dalje  svoja pozitivna iskustva.

Edukaciju su završila i dva polaznika za  rukovatelje kombiniranim građevinskim strojem i rovokopačom, ali zbog zauzetosti danas nisu mogli biti nazočni podjeli diploma.

Program edukacije započeo je u siječnju 2020.godine i trebao je trajati do ožujka ali su zbog koronavirusa rokovi pomaknuti te su u petak, 12.lipnja svi polaznici  uspješno položili završne ispite.

Grad Gospić od rujna 2018. godine provodi projekt „Odškrinimo vrata zapošljavanju“ koji se  financira sredstvima Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je kroz jačanje stručnih znanja i vještina povećati mogućnosti zapošljavanja nezaposlenih osoba pripadnika marginaliziranih skupina s područja Gospića. Ovim programom polaznici edukacije imaju mogućnosti unapređenja svoga znanja i kompetencije te na taj način postaju konkurentniji na tržištu rada i umanjio rizik od socijalne isključivosti i siromaštva. Završetkom obrazovanja polaznici stječu javnu ispravu o obrazovanju / osposobljavanju s mogućnošću upisa u e-radnu knjižicu.

Do sada su kroz projekt prošla dvadesetdva polaznika/ce . Tri polaznice su završile edukaciju za vrtlaricu, deset  za vizažisticu  i devet polaznika za  rukovatelja  kombiniranim građevinskim strojem i rovokopačem.

Edukacije je provodilo Učilište VIRTUS iz Splita.

Do kraja lipnja otvoren je  novi Poziv za edukaciju  polaznika za vrtlara/icu i za rukovatelja/icu  kombiniranim građevinskim strojem i rovokopačem za sve dugotrajno nezaposlene osobe sa područja Gospića.

 

Back to top