Dodijeljene nagrade i priznanja najuspješnijima na ovogodišnjoj Jeseni u Lici

U subotu navečer u Kinu Korzo u organizaciji Ličko-senjske županije i Turističke zajednice Grada Gospića dodijeljene su turističke nagrade  „Zeleni cvijet“ i nagrade za najljepšu fotografiju Grada Gospića  te nagrade i priznanja najuspješnijim izlagačima na 21. tradicijskoj izložbi Jesen u Lici.

Kroz projekt „Volim Hrvatsku“ koji se provodi s ciljem uključivanja što većeg broja subjekata javnog i privatnog sektora u očuvanje, unaprjeđenje i zaštitu okoliša, kao i turističkog prostora te poboljšanje raznovrsnosti kvalitete ukupne turističke ponude i ove godine je raspisan natječaj za najbolje uređeni balkon i  okućnicu privatne kuće na  području grada Gospića.  Tako je ove godine Zeleni cvijet sa brončanim znakom dobila Jadranka Blažeković za uređenost okućnice privatne kuće. Zeleni cvijet sa srebrnim znakom pripao je Kati Mihelčić Pavelić, a najuređenija okućnica na području grada Gospića je okućnica Ane Pejnović  kojoj je pripalo odličje Zeleni cvijet sa zlatnim znakom. Također, Ani Pejnović pripala je i nagrada za najuređeniji balkon privatne kuće.

TZ Grada Gospića i ove godine je objavila natječaj za  „Najljepše fotografije grada Gospića“. Natječaj je bio otvoren za sve fotografe, amatere i profesionalce, punoljetne građane Republike Hrvatske te foto klubove s područja Republike Hrvatske. Tražila se najbolja  fotografija Grada Gospića vezana uz kulturni događaj, pejzaž, akcijska fotografija, turistička fotografija i prirodne ljepote. Na natječaj je pristiglo ukupno 38 fotografija. Ove godine 3. mjesto za najljepšu fotografiju osvojila je fotografija pod nazivom  „Katedrala u sutonu“ autorice Mirne Kolak. 2. mjesto osvojila je fotografija naziva  „Velebitski pašnjak“ autorice Ane Sekulić, a 1. mjesto i najljepša fotografija natječaja pod nazivom „Zimsko jutro“ je fotografija autorice  Nikoline Tonković Čorak.

Nagrade svim dobitnicima uručili su gradonačelnik Karlo Starčević i direktorica TZ grada Gospića Maja Strilić.

Odlukom stručnog povjerenstva dodijeljene su nagrade najboljim izlagačima ovogodišnje Jeseni u Lici. Treću nagradu u kategoriji najboljeg nastupa izlagača dobio je OPG Darka Furlana iz Korenice. Druga nagrada pripala je „Vegiumu“ iz Karlobaga, a nagradu za najbolji nastup proizvođača dobio je OPG Marijane Svetić iz Ličkog Novog.

U kategoriji etno prezentacije treće mjesto pripalo je Udruzi „Vuk“ iz Kutereva. Drugo mjesto pripalo je OPG-u Ivana Golca iz Gospića, dok je prvo mjesto osvojilo Udruženje obrtnika iz Slavonskog Broda. Najbolji gostujući izlagač je Stjepan Ćurdo iz Soljana, drugi je Mesarsko-trgovački obrt „Mrki“ iz Trogira, a na trećem mjestu ove kategorije je OPG Branimir Jakovljević iz Šibenika. Nagrade i priznanja dobitnicima uručili su župan LSŽ Darko Milinović i pročelnica upravnog odjela za gospodarstvo LSŽ Ana Rukavina Stilinović.

U nastavku programa publika je  uživala u nastupu TS Velebit te u modnoj reviji etno-butika „Mara“ iz Zagreba, a prikazan je i promotivni film TZ Ličko-senjske županije pod nazivom VISIT LIKA.

Back to top