U sklopu projekta pod nazivom “Jedno srce, jedna duša – od Vukovara do Dubrovnika” skupina hrvatskih branitelja posjetila Gospić

IMG_5048

U sklopu projekta pod nazivom “Jedno srce, jedna duša – od Vukovara do Dubrovnika” skupina hrvatskih branitelja treću godinu zaredom provodi hodnju od istoka do juga Hrvatske. Oni će tijekom 33 dana dnevno hodati po 30-ak kilometara te tako i simbolično spojiti Vukovar i Dubrovnik. Treću po redu hodnju od istoka do juga Hrvatske započeli su na Dan državnosti, 30. svibnja, od Vukovarskog vodotornja, a završetak se očekuje nakon 33 dana hodnje, 1. srpnja na brdu Srđ kod Dubrovnika.

Kako je došlo do ove hvalevrijedne inicijative, rekao nam je hrvatski branitelj, g. Tomislav Basa:

“Kolega Nenad Kamenar prije 3 godine dao je inicijativu da se krene pješke od Vukovara do Pelješkog mosta, što je značilo povezati Hrvatsku. Nakon toga udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije uključuje se u projekt i vodi projekt zajedno sa 104. brigadom, Pumama i zajedno sa 156. brigadom iz Makarske.

Na ovaj način branitelji pridonose promicanju vrijednosti Domovinskog rata, domoljublja i zajedništva, koje ih vode i na ovoj zahtjevnoj hodnji.
Tijekom trase duge više od 1.100 kilometara sudionici hodnje i njihova pratnja odaju počast poginulim hrvatskim braniteljima i žrtvama iz Domovinskog rata kod brojnih spomen-obilježja na putu kojim prolaze pod motom “Da se ne zaboravi”.

Danas su posjetili Grad Gospić gdje su ih primili povjerenik Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti gradonačelnika Grada Gospića Josip Brozičević i pročelnik Slaven Stilinović. Zajedno su paljenjem svijeća odali počast poginulim braniteljima ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata na Trgu Alojzija Stepinca.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Skip to content