Kazališna predstava: 6mm

4. ožujka 2020.  u 19 sati, dvorana Učilišta Gospić

Poznata TV voditeljica i novinarka, Josipa Pavičić Berardini, svojim je romanom “Šest milimetara” izazvala buran odjek u javnosti. Hrabro govoreći o vlastitoj borbi s rakom dojke te svim promjenama koje ta bolest izaziva u nama i oko nas, ističe važnost edukacije, samopregleda, pravovremenog i optimalnog liječenja te pozitivnog stava.

Poruka: Ako sam mogla ja – možeš i ti, promijenila je živote mnogih žena.

Prvakinja drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Daria Lorenci Flatz, kazališna redateljica i profesorica na Akademiji dramskih umjetnosti Ksenija Zec, mlada filmska redateljica Judita Gamulin, dramaturginja Nikolina Bogdanović, modna dizajnerica Matija Vujica i kazališna i filmska producentica Lidija Ivanda, samo su neke od umjetnica koje su se ujedinile u multimedijalnom kazališno-filmskom projektu ‘6mm – ispovijest o boli i pobjedi’.

Projekt je nastao u produkciji Teatra Erato i MEDIA PUNKT-a, u suradnji sa Zagrebačkim kazalištem mladih, 4sobe, Hoću knjigu i Europa Donna Hrvatska.

Multimedijalnost projekta očituje se u obradi teme kroz više medija – roman, kazališna predstava i stručno vođene razgovore u lokalnoj zajednici s ciljem pružanja psihološke podrške oboljelima i njihovim obiteljima – uz isticanje važnost samopregleda i pravovremenog otkrivanja karcinoma dojke.

Predstavu realiziramo u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Ličko-senjske županije u sklopu obilježavanja Dana narcisa i  s Dom zdravlja Gospić koji će uručiti svim ženama cvijet narcis.

Adresa

Ul. Dr. Franje Tuđmana 5, 53 000 Gospić

Prikaži na Google kartama

Back to top