Edukacije dugotrajno nezaposlenih sugrađanki

Danas su započele edukacije za dugotrajno nezaposlene osobe s područja Gospića za jednostavne poslove vrtlarice. Grad Gospić provodi verificirani program osposobljavanja za nezaposlene (upis u e – radnu knjižicu) iz područja vrtlarstva i hortikulture u sklopu projekta „Odškrinimo vrata zapošljavanju“ koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, OP Učinkoviti ljudski potencijali. Program osposobljavanja potpuno je besplatan za polaznike i trajat će 140 sati.

Stečena znanja i vještine polaznicama će omogućiti prilagodbu potrebama tržišta rada odnosno veću zapošljivost u području poljoprivrede, komunalnih poslova

Program osposobljavanja namijenjen je isključivo dugotrajno nezaposlenim osobama pripadnicima marginaliziranih skupina s područja Gospića te im pruža mogućnost stjecanja novih vještina i znanja iz područja vrtlarstva i hortikulture, kao i njihovu veću kompetentnost i konkurentnost na tržištu rada. Također kroz program osposobljavanja polaznice će imati priliku naučiti sve o anatomiji i fiziologiji bilja, osnovama sjemenarstva, svojstvima i vrstama tla, povrću, začinskom bilju, cvijeću, ukrasnom drveću i grmlju te kako ih uspješno uzgajati. Perivojna baština i parkovi, podizanje travnjaka, te rukovanje strojevima i alatima u održavanju vrta također su teme koje će polaznici imati mogućnost i praktično usvojiti.

Jedna od polaznica je istaknula kako zahvaljuje Gradu Gospiću što je omogućio organizaciju ovakvog vida obrazovanja, da se mogu besplatno dodatno educirati u svom mjestu, te steći odmah i praktično iskustvo koje je jako bitno.

Back to top