Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/gospim/inc/plugins/wordpress-print-posts/public/class-wordpress-print-posts-public.php on line 422
Grad Gospić
Novosti, natječaji, javna nabava, događaji i turističke informacije Grada
Gospić Smart City
https://gospic.hr/gospic-smart-city/

Gospić Smart City

Objavljeno 13. svibnja 2022. | Gospic.hr

Kategorija:

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je Gradu Gospiću financijska sredstva za uvođenje platforme za uspostavu komunikacije između Grada Gospića i građana putem centralnog gradskog „service deska“ koji će uz dostavu e-Obrazaca omogućiti i plaćanje gradskih i komunalnih računa na jednom mjestu. Sustav se sastoji od web aplikacije i mobilne aplikacije. Na naslovnoj stranici prikazivat će se vijesti koje grad i ustanove objavljuju kao i informacije za turiste na nekoliko stranih jezika.

Građani će na jednom mjestu upućivati sva pitanja i zahtjeve prema Gradu Gospiću i ustanovama te brzo dobiti odgovore ili riješiti svoje zahtjeve.

Projekt koji potiče razvoj pametnih i održivih rješenja i usluga te digitalnu javnu upravu je u vrijednosti od 438.750,00 kn od čega Fond sufinancira 60 % troškova, te je zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Kristina Prša sklopila Ugovor s Fondom.

Cilj sustava je da se upiti građana riješe brzo, olakša se komunikacija i efikasnost te se povratno komunicira s građanima.