Primopredaja dužnosti

može (Large)

Novoizabrani gradonačelnik Grada Gospića Darko Milinović i zamjenik gradonačelnika Ivica Kovačević stupili su danas na dužnost koju će obnašati sve do redovnih izbora 2025. godine.  Danom stupanja na dužnost, a sukladno Zakonu o postupku primopredaje vlasti, obavljena je i primopredaja izvršnih ovlasti između povjerenika Vlade Republike Hrvatske ovlaštenog za obavljanje poslova iz nadležnosti gradonačelnika Grada Gospića Josipa Brozičevića i Darka Milinovića novoizabranog gradonačelnika Gospića.

Primopredaji dužnosti nazočio je i bivši gradonačelnik Karlo Starčević, te pročelnik Gradskog upravnog odjela za poslove Gradonačelnika i Gradskog vijeća Slaven Stilinović.

Prilikom primopredaje dužnosti povjerenik Vlade RH Josip Brozičević podnio je detaljan izvještaj o završenim gradskim projektima, kao i o projektima koji su u tijeku provedbe u Gradu Gospiću, redovnim aktivnostima koje Grad provodi, ali i financijskom stanju Grada Gospića. Tom prigodom povjerenik Brozičević zahvalio se bivšem gradonačelniku Karlu Starčeviću na uspješnom vođenju grada u prethodnim mandatima, Vladi RH koja mu je povjerila ovu dužnost, kao i svim zaposlenicima Gradske uprave Grada Gospića na iznimnoj suradnji. Novom gradonačelniku i njegovom zamjeniku  poželio je puno  uspjeha u daljnjem vođenju Grada.

Bivši gradonačelnik Karlo Starčević zaželio je puno uspjeha u radu novom gradonačelniku i njegovom zamjeniku te posebno naglasio da su u njegovu mandatu završeni brojni projekti kojima je podignut standard komunalne, gospodarske i društvene infrastrukture  čime su stvoreni preduvjeti za daljnji razvoj grada.

Gradonačelnik Darko Milinović zahvalio je povjereniku Vlade, bivšem gradonačelniku i istaknuo zadovoljstvo zatečenim stanjem gradskih projekata i gradskih financija. Zaključno je u svom obraćanju obećao građanima Gospića da će u predstojećem mandatu raditi na dobrobit svih Gospićanki i Gospićana, a osobitu će pozornost u predstojećem razdoblju usmjeriti prvenstveno na donošenje proračuna te na  radove kojima će se poboljšati izgled grada.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Skip to content