Gospićani upoznali Gospić

Jučer se na Trgu Stjepana Radića u Gradu Gospiću 50-tak građana iz Grada Gospića i okolice okupilo kako bi krenulo u turističko razgledavanje starogradske jezgre Grada Gospića.

Razlog okupljanja bilo je provođenje stručnog turističkog razgledavanja pod imenom „Upoznaj Gospić„ koji je organizirao Klaster Lika Destination u sklopu provođenja aktivnosti projekta „Turistički Grad Gospić“, a provedbu programskih/projektnih/manifestacijskih aktivnosti sufinancira Grad Gospić.

Cilj provođenja ove aktivnosti bio je upoznati stanovnike Grada Gospića i okolice s kulturno-povijesnim znamenitostima i činjenicama o Gradu Gospiću koje možda nisu znali ili su zaboravili.

Klaster Lika Destination osnovan je s ciljem brendiranja destinacije Lika te se provodeći razne aktivnosti u turizmu često puta susreo upravo s problemom neinformiranosti građana o ljepotama i zanimljivostima mjesta ili grada u kojem žive. Stoga se rodila ideja o provođenju turističkog razgledavanja pod imenom „Upoznaj Gospić“ upravo kako bi sami Gospićani bili turisti u svom gradu te bolje upoznali svoj grad. S obzirom da se stanovništvo sve više okreće turizmu, posebno iznajmljivanju privatnog smještaja što rezultira i većim brojem turista u gradu, cilj ove aktivnosti je da građani dobivene informacije prenesu svojim obiteljima, prijateljima te gostima i turistima koji borave na ovom području.

Za stručno vođenje iz klastera su angažirali Udrugu turističkih vodiča Like te je dopredsjednik udruge Mislav Kolak tijekom dva sata predstavio povijesne činjenice, legende i ostale zanimljivosti vezane za Grad Gospić ali i Liku. Tako je zainteresirana skupina obišla Trg Stjepana Radića, šetalište Vile Velebita, Murković mlin, stari most, ostatke najstarije građevine u Gospiću – kule Age Senkovića, vodaricu Martu, staru kožarsku ulicu, zgradu u kojoj je živio Nikola Tesla ali i brojne druge lokacije. Osim stanovnika Gospića i okolice u grupi se nalazilo i nekoliko turista kojima se ovo turističko razgledavanje posebno svidjelo.

Voditeljica Klastera Lika Destination Petra Butković izrazila je zadovoljstvo odazivom i naglasila kako je ovo turističko razgledavanje namijenjeno lokalnom stanovništvu, a cilj im je ovakve aktivnosti provoditi i po ostatku destinacije Lika koja obuhvaća 15 JLS u Ličko-senjskoj, Zadarskoj i Karlovačkoj županiji.

 

Back to top