Grad Gospić i Lika ceste d.o.o. potpisali Okvirni sporazum za usluge čišćenja snijega i posipavanje nerazvrstanih cesta

Nakon provedenog postupka javne nabave velike vrijednosti došlo je do sklapanja dijela Okvirnih sporazuma za usluge čišćenja snijega i posipavanje nerazvrstanih cesta na području grada Gospića za sezonu zimske službe 2020./2021., 2021./2022., 2022./2023., 2023./2024. na razdoblje od 4 godine.

Tako su danas gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević i predsjednik uprave Lika cesta d.o.o. Pavao Pavelić potpisali Okvirni sporazum za usluge čišćenja snijega i posipavanje nerazvrstanih cesta na području Grada Gospića za razdoblje od četiri godine ukupne vrijednosti 12.328.864,20 kuna.

Mjesto pružanja usluge je administrativno područje grada Gospića:

GRUPA I, 1 ZONA Divoselo, Gospić, Lipe, Smiljansko Polje (do skretanja prema Baćincu), Žabica

GRUPA IV, 4 ZONA Bužim, Rastoka, Smiljan (Čovini do Otešice), Veliki Žitnik, Baćinac

GRUPA V, 5. ZONA Brušane, Debelo Brdo I, Debelo Brdo II, Lički Novi, Novoselo Trnovačko, Trnovac, Jadovno, Rizvanuša, Podoštra, Kaniža Gospićka

GRUPA VII, 7. ZONA Ornice, Lički Čitluk, Lički Ribnik, Počitelj, Medak, Kruškovac, Brezik, Drenovac Radučki, Kukljic

Predsjednik uprave Lika cesta Pavao Pavelić zahvalio je Gradu Gospiću što je odabrao Lika ceste kao ekonomski najpovoljnijeg ponuditelja, firmu kojoj je održavanje cesta i temeljna poslovna djelatnost. „Lika ceste su dugogodišnji poslovni partner Gradu Gospiću na poslovima održavanja cesta u ljetnom i zimskom periodu. Potpisom ovih ugovora mi samo nastavljamo kontinuitet takvih radova. Nadamo se da će ovaj ugovor biti uspješniji i da ćemo realizacijom biti zadovoljniji i jedni i drugi nego do sada.“

Gradonačelnik je također zahvalio Lika cestama koje su pristupile potpisu sporazuma za 4 zone. „Mi smo grad podijelili u 7 zona po prvi puta, isključivo radi učinkovitosti izvedbe radova za koje smatramo da može biti uvijek bolje i učinkovitije. Dakle, po prvi puta imamo čišćenje cesta po dužnom kilometru i nadam se da ćemo ovaj put biti zadovoljni i Grad Gospić i Lika ceste kao i drugi kooperanti koji će potpisati Ugovore za ostale tri zone. Mislim da ćemo surađivati bolje nego do sada i ove godine moramo s ponosom reći da smo se držali naših procijenjenih stavki i cijena na koje smo mi apelirali, da ne izdvajamo kompletan novac na čišćenje snijega i posipanje cesta, nego da nam ostane novca i za ljetno održavanje, asfaltiranje i uređenje cesta. „-istaknuo je gradonačelnik.

 

 

Back to top