Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/gospim/inc/plugins/wordpress-print-posts/public/class-wordpress-print-posts-public.php on line 422
Grad Gospić
Novosti, natječaji, javna nabava, događaji i turističke informacije Grada
Grad Gospić potpisao Povelju za održiv i odgovoran turizam (cikloturizam) u MED regiji
https://gospic.hr/grad-gospic-potpisao-povelju-za-odrziv-i-odgovoran-turizam-cikloturizam-u-med-regiji/

Grad Gospić potpisao Povelju za održiv i odgovoran turizam (cikloturizam) u MED regiji

Objavljeno 27. listopada 2020. | Gospic.hr

Kategorija:

Gradonačelnik Grada Gospića  Karlo Starčević pristupio je elektroničkom potpisivanju Povelje za održiv i odgovoran turizam (cikloturizam) u MED regiji u organizaciji ECF – Europske biciklističke federacije u okviru EU projekta MedCycleTour (EuroVelo 8 biciklistička ruta). Povelju su potpisali svi MedCycleTour projektni partneri kao i svi dionici koji se pronalaze u ovakvom vidu suradnje i žele razvijati održiv i odgovoran turizam i promet.

Na internetskoj stranici koja se nalazi na domeni www.eurovelo8.hr svi koji biciklom žele istražiti 1116 kilometara dugu glavnu trasu EV 8 rute, kao i njenih 8 alternativnih dionica, mogu naći detaljne tehničke i turističke informacije o etapama. Dužina EV8 rute na području Gospića iznosi 45 kilometara. Do 2025.godine očekuje se izgradnja dva biciklistička odmorišta između Gospića i Mogorića i u Mogoriću razvoj jednostavnog smještajnog i ugostiteljskog kapaciteta za 20 biciklista.

Potpisana Povelja samo je jedno u nizu od nastojanja Grada Gospića da unaprijedi održivi cikloturizam na svom području.

dav
dav