Grad sufinancira hvalevrijedne usluge

Potpisani ugovori s Veterinarskom ambulantom

Grad Gospić kao odgovorna jedinica lokalne samouprave aktivno se uključila u provedbu Zakona o zaštiti životinja. Naime, danas su u Uredu Zamjenice gradonačelnika Grada Gospića gđe Kristine Prša potpisani ugovori sa pružateljem usluga Veterinarskom ambulantom iz Gospića za financiranje troškova mikročipiranja pasa, sufinanciranje troškova sterilizacije i kastracije pasa i mačaka te sufinanciranje umjetnog osjemenjivanja goveda.

Vlasnicima pasa troškovi označavanja – mikročipiranja pasa financirat će se sa iznosom od 100,00 kn s PDV-om. U cilju smanjenja broja neoznačenih pasa na području Gospića podsjećamo sve vlasnike pasa koji do sada nisu označeni mikročipom da je ovo označavanje njihova zakonska obaveza, u suprotnom moguće je izricanje novčane kazne.

Od ove godine uz kastraciju i sterilizaciju pasa uvedeno je sufinanciranje i za mačke. Nadamo se da će se mještani u velikom broju odazvati ovom pozivu jer je u svačijem interesu smanjenje broja napuštenih životinja

Također se od ove godine izdvajaju veća sredstva za umjetno osjemenjivanje goveda (plotkinja) te Grad vlasnicima do 19 goveda sufinancira 150,00 kuna, a iznad 19 goveda 200,00 kuna.

Troškovi usluga biti će umanjeni za vlasnike koji imaju prebivalište na području Gospića.

Back to top