Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/gospim/inc/plugins/wordpress-print-posts/public/class-wordpress-print-posts-public.php on line 422
Grad Gospić
Novosti, natječaji, javna nabava, događaji i turističke informacije Grada
Gradonačelnik Gospića i ove godine plaću daje studentima
https://gospic.hr/gradonacelnik-gospica-i-ove-godine-placu-daje-studentima/

Gradonačelnik Gospića i ove godine plaću daje studentima

Objavljeno 24. siječnja 2022. | Gospic.hr

Kategorije: ,

Gradonačelnik Karlo Starčević potpisao je Ugovore o stipendiranju s devet studenata s područja Grada Gospića. Stipendije dodjeljuje u svrhu podizanja znanja i sposobnosti građana sa svog područja, zadovoljavanja potreba na  području Grada Gospića u obrazovanju stručnjaka, te radi potpore i poticanja na daljnje školovanje studenata koji su tijekom dosadašnjeg školovanja  ostvarili visoke rezultate.

Sredstva za isplatu stipendija osiguravaju se iz plaće gradonačelnika Karla Starčevića, a visina stipendija je različita, od 600,00 do 1.300,00 kn i određena je visinom ostvarenog mjesta na Konačnoj listi prvenstva.  Najvišu stipendiju ima studentica s najboljim uspjehom.  Lista prvenstva utvrđuje se temeljem sljedećih kriterija: uspjeh studenta u prethodnoj studijskoj godini, godina studija, sudjelovanje na natjecanjima i plasman na tim natjecanjima prethodne studijske godine, objavljeni radovi/osvojene nagrade, socijalno – materijalno stanje, deficitarna zanimanja.

Gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević za akademsku godinu 2021./2022. dodjeljuje ukupno 9 stipendija, a dobitnici su:

  1. Blaženka Maras
  2. Vesna Šikić
  3. Dorian Stilinović
  4. Ivan Bunčić
  5. Marija Vidmar
  6. Nikola Ratković
  7. Nikolina Kulaš
  8. Jelena Mataija
  9. Matea Đapić

Čestitamo dobitnicima stipendija i želimo im puno uspjeha u akademskoj godini.