Grad Gospić
Novosti, natječaji, javna nabava, događaji i turističke informacije Grada
Gradonačelnik Karlo Starčević sudjelovao na konferenciji: „Doprinos jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave demografskoj revitalizaciji Like, Primorja i Gorskog kotara“
https://gospic.hr/gradonacelnik-karlo-starcevic-sudjelovao-na-konferenciji/

Gradonačelnik Karlo Starčević sudjelovao na konferenciji: „Doprinos jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave demografskoj revitalizaciji Like, Primorja i Gorskog kotara“

Objavljeno 26. rujna 2019. | Gospic.hr

Kategorija:

U organizaciji Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grada Senja, u utorak 24. rujna, u prostorima Tvrđave „Nehaj“ u Senju uspješno je održana druga konferencija „Doprinos JLP(R)S demografskoj revitalizaciji Like, Primorja i Gorskog kotara“.

Na konferenciji su se okupili predstavnici lokalne samouprave iz Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije, stručnjaci iz područja demografije i srodnih područja te predstavnici Ministarstva. Cilj okupljanja bio je razmjena iskustava i predstavljanje mjera koje se provode kako u lokalnoj i regionalnoj, tako i na nacionalnoj razini, te o problemima i mogućim rješenjima s kojima se JLP(R)s- ovi susreću.

Konferenciju su pozdravnim govorima otvorili gradonačelnik grada Senja Sanjin Rukavina, župan Ličko-senjske županije Darko Milinović, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, te ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković.

U prvom dijelu konferencije svoja izlaganja su predstavili dr. sc. Dražen Živković, demograf s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar u Vukovaru, dr. sc. Robert Skenderović s Hrvatskog instituta za povijest i dr.sc. Domagoj Novosel iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Drugi dio konferencije započeo je izlaganjem Ivane Udovičić iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, koja je predstavila demografske mjere i aktualne natječaje koji se provode na lokalnoj i nacionalnoj razini. Primjere svoje dobre prakse, izazove s kojima se susreću i mjere koje provode imali su priliku predstaviti gradonačelnik Grada Senja Sanjin Rukavina, gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević, gradonačelnica Grada Malog Lošinja Ana Kučić, gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić, načelnica Općine Viškovo Sanja Udović, te načelnik Općine Fužine David Bregovac.

Konstruktivnom raspravom okupljenih sudionika završena je druga po redu konferencija „Doprinos jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave demografskoj revitalizaciji Like, Primorja i Gorskog kotara“.