Gradonačelnik održao prvi u nizu predviđenih sastanaka u mjesnim odborima

Gradonačelnik Starčević i suradnici iz Gradskog upravnog odjela za komunalnu djelatnost, stanovanje, graditeljstvo i zaštitu okoliša održali su sastanak  sa stanovnicima Klanca, Vranovina, Oteša i dijela Žitnika na kojemu su izneseni problemi i potrebe lokalnog stanovništa s ovih područja. Prioritet sastanka bio je prostorni plan, odnosno, 7. i 8. izmjene jer je namjera uskladiti ga s potrebama građana na tim prigradskim naseljima. Pri izradi Prostornog plana korištene su karte iz Austro – ugarske iz 1886. godine kada je i obavljena zadnja katastarska revizija i to danas ne odgovoara stvarnom satnju katastarskog plana. Mještani spomenutih naselja na sastanku su artikulirali svoje potrebe vezane uz komunalna pitanja. Otovrene su teme cesta, asfaltiranja, održavanja živica i javne rasvjete koja je gotovo potpuno riješena u posljednje dvije godine, osim dijela Mjesnog odbora Dunjavac gdje je u tijeku nadogradnja trafostanice (posljednje na prostoru Grada Gospića) te će za par tjedana biti riješena kompletna rasvjeta u Dunjevcu.

Na području Balenija napravljena su cc 3,5 km vodovoda i u tijeku je izrada projekta za opskrbu pitkom vodom.

Građani su izrazili negodovoanje prema Hrvatskim šumama koje pri pretovaru trupaca oštećuju ceste. O tome se već razgovaralo sa predstavnicima Hrvatskih šuma i gradonačelnik je istaknuo kako se nada pozitivnom rješenju.

Na održanom sastanku mještani su pozvani da preispitaju lokacije svojih objekata kako bi ih u ovom trenutku mogli unijeti u prostorni plan ali su i obavješteni da Grad Gospić ne može povećavati građevinsko područje jer je već sad nadomak dozvoljenih 30% izgradive površine na području grada Gospića. Ipak,  poljoprivredno zemljište  i dalje će se na djedovini moći prenamijeniti u građevinsko, istaknuo je gradonačelnik Starčević na jučerašnjem sastanku na kojemu se još govorilo i o zaštiti životinja, obvezama i odgovornostima građana te zbrinjavanju komunalnog otpada.

Back to top