Gradonačelnik potpisao ugovor za projekt „Zapošljavanje žena na području Gospića- faza II“ vrijedan preko 3 milijuna kuna

Danas je u Gradskoj loži u Zadru održano svečano potpisivanje i  uručivanje ugovora za projekt  „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II.“.

Ugovor je ispred Grada Gospića, kao korisnika, potpisao gradonačelnik Karlo Starčević, a ispred Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, kao posredničkog tijela, ministar Josip Aladrović.

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, kao upravljačko tijelo, u postupku odabira projekata u okviru otvorenog trajnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“, nakon provedenog natječajnog postupka i odabira projekata, donijelo je Odluku o financiranju kojom je Gradu Gospiću u 100% iznosu odobreno financiranje projekta „Zapošljavanje žena na području Gospića – Faza II“ ukupne vrijednosti 3.227.520,00 kn.

Projekt će se provoditi u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Gospić, Centrom za socijalnu skrb Gospić, Gradskim društvom Crvenog križa Gospić i Udrugom „Dobra vremena“ iz Sv. Roka.

Cilj projekta je ojačati radni potencijal 37 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja koje će svojim radom poboljšati kvalitetu života 222 krajnja korisnika. Time se ublažavaju posljedice nezaposlenosti i rizika od siromaštva, a ujedno potiče i socijalna uključenost starijih i/ili nemoćnih osoba.

Projekt će se provoditi na području grada Gospića i općine Lovinac gdje su izrazito niske gustoće naseljenosti stanovnika, a većina naselja spada u ruralno područje. Nadalje, projektnim aktivnostima osigurat će se diseminacija informacija i vidljivost projekta.

 

Back to top