Humanitarna donacija Učeničke zadruge „Vodarica Marta“

Osnovna djelatnost Učeničke zadruge očituje se u radu učenika i njihovih mentora, a ove godine se posebno istaknuo i humanitarni rad za Zakladu Ana Rukavina. Mjesec ožujak je bio posvećen radu za Zakladu. Nakon akcije darivanja krvi, organizirana je i humanitarna prodaja proizvoda koji nastaju vrijednim radom učenika Osnovne škole dr. Jure Turića. Prodaja je ostvarena tijekom Uskrsnog sajma te se na taj način ostvario prihod od 2.500 KN.

Odlukom Zadružnog odbora (2.7.2018.) sredstva (2.500 KN)  su donirana Zakladi Ana Rukavina uplatom na službeni račun Zaklade (IBAN HR10 2340 0091 1102 6185 5).

Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina, izrazila je zahvalnost Osnovnoj školi dr. Jure Turića i Učeničkoj zadruzi „Vodarica Marta“:  „Zahvaljujemo od srca ravnatelju Osnovne škole dr. Jure Turića Ivici Radoševiću na podršci u izuzetno uspješnoj akciji upisa u Hrvatski registar koja je održana u Gospiću u ožujku ove godine, pedagoginji  Anki Nikšić i učiteljici Debori Lukac, ujedno i predsjednici Učeničke zadruge „Vodarica Marta“, na inicijativi te svim učenicima koji su sudjelovali na Uskrsnom sajmu kako bi pomogli prikupiti sredstva za daljnje ostvarivanje ciljeva Zaklade Ana Rukavina. Ovom prilikom zahvaljujemo i roditeljima i učiteljima ove prekrasne djece koju su naučili da je pomaganje drugima najveći dar koji možeš dati i pri tome oplemeniti vlastito srce. Plemenita donacija pomoći će u daljnjem proširenju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica kako bismo oboljelim osobama pružili novu priliku za život.“

Divno je pomagati i osjećati povezanost s ljudima kojima je iznimno potrebna pomoć i podrška.

Nastavljamo svoj humanitarni rad i sljedeće godine.

 

Kontakt osoba:                                                                                                                                                

Debora Lukac

Učenička zadruga „Vodarica Marta“

predsjednica

099 403 3940

debora.lukac@gmail.com

Back to top