Intenzivirani radovi u šumi Jasikovac

Odredište prirodne baštine – šuma Jasikovac uključeno je u ekološku mrežu Natura 2000.  Kao takvo prepoznato je i odobrena je njegova revitalizacija iz EU sredstava. Radovi se provode u sklopu projekta „Promicanje održivog razvoja kroz revitalizaciju i povećanje privlačnosti šume Jasikovac“, KK.06.1.2.02.0006, koji je sufinanciran sredstvima Operativnog programa  „Konkurentnosti kohezija 2014.-2020.“

Radovi na montaži informacijskog centra, postavljanju  sjenica, čišćenju i uređenju staza, te postavljanje rasvjetnih tijela  su u tijeku.

Ovih dana obavljaju se radovi na postavljanju LED rasvjetnih tijela duž glavne staze, te u centralnom dijelu. Takva rasvjeta ne ometa životinjski svijet poglavito ptice, a omogućuje posjete nakon zalaska sunca, za trčanje i šetnju.

Također je uređen prostor za postavljanje amfiteatra i klupa potrebnih za održavanje raznih manifestacija. U narednom razdoblju predviđa se postavljanje dječjeg igrališta, umjetne stijene za penjanje, a jučer je postavljena trim sprava u fitness vježbalištu.

Završetak projekta planira se do kraja godine sa ciljem da Jasikovac postane turističko-rekreativno odredište i “zeleni dnevni boravak Gospića”.

Izvođači radova su Komunalac Gospić d.o.o. i Energy Plus d.o.o. iz Ludbrega.

Back to top