Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/gospim/inc/plugins/wordpress-print-posts/public/class-wordpress-print-posts-public.php on line 422
Grad Gospić
Novosti, natječaji, javna nabava, događaji i turističke informacije Grada
Isporučeno prvih 20 štandova za obiteljska poljoprivredna gospodarstva s područja Grada Gospića
https://gospic.hr/isporuceno-prvih-20-standova-za-obiteljska-poljoprivredna-gospodarstva-s-podrucja-grada-gospica/

Isporučeno prvih 20 štandova za obiteljska poljoprivredna gospodarstva s područja Grada Gospića

Objavljeno 25. svibnja 2021. | Gospic.hr

Kategorije: ,

Gradonačelnik Karlo Starčević i zamjenica Kristina Prša sa suradnicima iz gradske uprave dodijelili su danas prvih 20 štandova za prodaju domaćih proizvoda na kućnom pragu obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima s područja Grada Gospića.

Naime, Grad Gospić je donio odluku o dodjeli štandova za prodaju na kućnom pragu bez naknade s ciljem bolje prezentacije proizvoda lokalnih proizvođača i boljeg plasmana autohtonih proizvoda ličkog kraja.

Dodjelom štandova OPG-ima Grad Gospić nastoji dati svoj dodatni doprinos poboljšanju kvalitete poslovanja poljoprivrednih proizvođača i distribucije njihovih proizvoda na tržište, te na identičan i estetski prihvatljiv način urediti prodajna mjesta i uljepšati vizuru svih naselja Grada Gospića.

Štandovi su dodijeljeni sukladno zainteresiranosti nositelja OPG-a na području Vukšića, Ličkog Osika, Mušaluka, Smiljanskog polja, Budačke, Pazariške i Smiljanske ulice, Ulice kralja Tomislava, Smiljana i Baćinca. Tijekom današnjeg dana dodijeljeno ih je 20, a u narednim danima dodijelit će se još 17 štandova.

Gradonačelnik je tom prigodom istaknuo kako je zadovoljan odazivom lokalnih proizvođača, ali i generalnim odazivom naših poljoprivrednika na mjere potpora koje objavljuje Grad Gospić. U tijeku je administrativna provjera prijavljenih poljoprivrednika na natječaj za potpore u poljoprivredi i ukupno ih je pristiglo 80, što je više nego ikada. " Grad Gospić i dalje će poticati sve svoje poljoprivrednike te im biti velika potpora u njihovom radu" - istaknuo je gradonačelnik Karlo Starčević.