Javna vatrogasna postrojba Gospić i DVD Pazarište još bolje opremljeni

U prostorima JVP Gospić upriličena je prigodna svečanost na kojoj je gradonačelnik Petar Krmpotić predao Javnoj vatrogasnoj postrojbi Gospić  novo vatrogasno vozilo (cisternu), a DVD-u Pazarište cisternu koju je do sada koristila JVP Gospić.   
Nazočnima su se uz gradonačelnika Krmpotića koji je iskazao zahvalnost vatrogascima na svemu učinjenom do sada u zaštiti i spašavanju ljudi i dobara na području grada Gospića, obratili zapovjednik JVP Gospić, Mile Asić i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. Zapovjednik Tucaković je iskoristio  nazočnost  svih žurnih službi sa područja grada koje su pomagale prilikom poplava u Slavoniji, te im se zahvalio za nesebičan doprinos koji su pružili tom prilikom ugroženom stanovništvu.

Prije svečanosti predaje vozila, gospićki župnik mons.Mile Čančar  u Katedrali NBDM predvodio  je svetu misu, na kojoj je uz  gradonačelnika Petra Krmpotića, zamjenika gradonačelnika Ivana Biljana, glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, predstavnike svih žurnih  službi sa područja grada Gospića, bio  nazočan i general Mladen Markač.

Tijekom mise msgr. Čančar blagoslovio je nove vatrogasne zastave Javne vatrogasne postrojbe Gospić i DVD-a Pazarište. 
Nakon svete mise položen je vijenac i zapaljene su svijeće na Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata. 

JVP 025 JVP 026 JVP 032

Back to top