Gradonačelnik Karlo Starčević stipendira 12 studenata s područja Grada Gospića

Stipendije gradonačelnika Karla Starčevića

Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević danas je potpisao Ugovore o stipendiranju s 12 studenata s područja Grada Gospića. Stipendije gradonačelnik dodjeljuje  u svrhu podizanja znanja i sposobnosti građana sa svog područja, zadovoljavanja potreba na  području Grada Gospića u obrazovanju stručnjaka, te radi potpore i poticanja na daljnje školovanje studenata koji su tijekom dosadašnjeg školovanja  ostvarili visoke rezultate.

Sredstva za isplatu stipendija osiguravaju se iz plaće gradonačelnika Karla Starčevića koje se on u potpunosti odrekao u tu svrhu.  Visina stipendija je različita, određena je visinom ostvarenog mjesta na Konačnoj listi prvenstva, a najveću stipendiju ima studentica s najboljim uspjehom.  Lista prvenstva, utvrđuje se temeljem sljedećih kriterija: uspjeh učenika/studenta u prethodnoj školskoj/studijskoj godini, godina školovanja/studija, sudjelovanje na natjecanjima i plasman na tim natjecanjima prethodne školske /studijske godine, objavljeni radovi/osvojene nagrade, socijalno – materijalno stanje, deficitarna zanimanja. Deficitarna zanimanja od interesa za Grad Gospić, u akademskoj godini 2019./2020. su: strojarstvo, elektrotehnika, fizika, kemija, matematika, medicina.

Gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević za akademsku godinu 2019./2020. dodjeljuje ukupno 12 stipendija, a dobitnici su:

 1. Ivana Galac
 2. Ivana Pezelj
 3. Blaženka Maras
 4. Katarina Smolčić
 5. Maja Šikić
 6. Matej Martinović
 7. Karlo Marković
 8. Mario Marković
 9. Ivan Jakov Župan
 10. Jelena Mataija
 11. Vesna Šikić
 12. Nikolina Šikić

 

Back to top