Završna konferencija projekta „Za grad sa smiješkom“

Završna konferencija projekta „Za grad sa smiješkom“ održala se jučer u gradskoj vijećnici Grada Gospića.

Zamjenica gradonačelnika Grada Gospića gđa. Kristina Prša pozdravila je sve nazočne i naglasila važnost ovog projekta za održivo gospodarenje otpadom na području grada Gospića.

Voditelj financija i administracije na projektu, gospodin Davor Nemedan kroz prezentaciju projekta upoznao je sve nazočne s temeljnim ciljevima i provedenim aktivnostima projekta.

U okviru projekta „Za grad sa smiješkom“ koji se provodio u sklopu provedbe Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom provelo se ukupno jedanaest izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom te su one unesene u informacijski sustav gospodarenja otpadom na Portalu sprječavanja nastanka otpada. Projektom je obuhvaćeno minimalno 96% stanovništva na području grada Gospića.

Ukupno trajanje projekta je 20 mjeseci, odnosno od 18. svibnja 2018. godine do 18. siječnja 2020. godine.

Vrijednost projekta je 532.352,48 kuna, iznos koji sufinancira EU iznosi 452.499,60 kuna (84,99%), aiznos koji sufinancira Grad Gospić iznosi 79.852,88 kuna (15,01%).

Opći cilj projekta je doprinijeti povećanoj stopi odvojenog prikupljanja otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagališta.

 

Kontakt osoba za više informacija
Marko Bošnjak, mag. oec., Viši stručni suradnik za gospodarstvo
053/658-103, marko.bosnjak@gospic.hr

Back to top