Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/gospim/inc/plugins/wordpress-print-posts/public/class-wordpress-print-posts-public.php on line 422
Grad Gospić
Novosti, natječaji, javna nabava, događaji i turističke informacije Grada
Kreće isplata energetskog dodatka umirovljenicima
https://gospic.hr/krece-isplata-energetskog-dodatka-umirovljenicima/

Kreće isplata energetskog dodatka umirovljenicima

Objavljeno 13. svibnja 2022. | Gospic.hr

Kategorije: ,

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje će umirovljenicima s mirovinom do 4.100 kuna isplatiti energetski dodatak kako bi se ublažile posljedice porasta cijena energenata na standard građana.

Mjerom su obuhvaćeni umirovljenici s prebivalištem u RH zatečeni u isplati mirovine za mjesec ožujak ove godine, ako im ukupno mjesečno mirovinsko primanje isplaćeno u RH ne prelazi iznos od 4.100,00 kuna i koji nisu zaposleni, odnosno ne obavljaju djelatnost na temelju koje postoji obveza osiguranja.

Energetski dodatak će se isplatiti do kraja svibnja, automatski bez podnošenja zahtjeva za umirovljenike koji primaju mirovinu samo iz hrvatskog mirovinskog osiguranja.

Umirovljenici koji uz hrvatsku mirovinu primaju i inozemnu najkasnije do 30. lipnja trebaju Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje dostaviti dokaz o visini inozemne mirovine putem putem online obrasca ili popunjavanjem Tiskanice za dostavu podataka o visini inozemne mirovine. Tiskanica se može predati i osobno u područni ured HZMO-a.

Umirovljenici koji uz hrvatsku mirovinu primaju i inozemnu, kao i korisnici kojima su postupci ostvarivanja prava na mirovinu u tijeku, jednokratno novčano primanje isplatit će se najkasnije u srpnju 2022.