Memorijalni centar Nikola Tesla  na listi najpretraživanijih lokacija na svijetu na Google Street View-u !

Tijekom proteklih godinu dana zahvaljujući usluzi Street View korisnici su imali priliku istraživati brojne gradove, povijesne znamenitosti kao i prirodne ljepote diljem svijeta pa tako i u Hrvatskoj. Top pet zemalja prema broju posjeta usluzi Street View su Indonezija, SAD, Japan, Meksiko i Brazil, popularna usluga, Google Street View, već deset godina omogućuje korisnicima pronalaženje i razgledavanje gradova, povijesnih znamenitosti i prirodnih ljepota iz cijeloga Svijeta, a jedna od često pregledavanih destinacija je i Hrvatska. Naša se zemlja našla na 43. mjestu liste od 100 zemalja prema broju posjeta na Google Street View-u.

Pogledamo li motive koji su se najčešće pretraživali to su  Nacionalni park Plitvička jezera, jedinstvena plaža Zlatni rat, čija je ljepota već svjetski poznata i doista posebne Morske orgulje u Zadru.

Međutim, Hrvatska nudi mnogo više sadržaja od mora, sunca i plaža, a ponosi se prirodnim ljepotama i kulturnom baštinom. Među najposjećenijim muzejima nalaze se Knežev dvor, Muzej iluzija i Memorijalni centar „Nikola Tesla” dok su Nacionalni park Plitvička jezera i Nacionalni park Krka najposjećeniji nacionalni parkovi.

Jako smo sretni što nas Google streetview, odnosno njegovi korisnici, vide kao jedan od prepoznatljivih simbola Hrvatske i hrvatskog turizma.

 

 

TZ Grada Gospića

 

 

Back to top