Na upit novinara Nikole Mraovića odgovorio gradonačelnik Karlo Starčević

Poštovani g. Nikola Mraović,

u Grad Gospić putem elektroničke pošte 18. listopada pristigao je Vaš zahtjev za obrazloženjem zbog čega kao novinar i vlasnik portala GS PRESS niste na mailing listi Grada Gospića,  pozivajući se na Zakon o pravu na pristup informacijama. Iako bi u redovnim okolnosti na ovo pitanje odgovarale stručne službe Grada, ovog puta odgovor  ću dati osobno. Razlog  iz kojeg Vas ne pozivamo na službene gradske konferencije za medije leži u činjenici da Vaš rad ne smatram objektivnim novinarstvom i objektivnim izvjestiteljstvom, a ponajmanje ga smatram korektnim.  Vi ste me putem svog portala  nebrojeno puta izvrgnuli velikoj javnoj sramoti, radeći time u korist svih  Vaših financijera i nalogodavaca i to s ciljem da me ponizite i osramotite kao čovjeka, poduzetnika i gradonačelnika. Objede koje ste redovito objavljivali na svom portalu, vrijeđajući mi ljudsko dostojanstvo, objavljujući fotografije fotografirane u trenutcima kad sam trepnuo, zijevnuo ili nešto slično, bih Vam i oprostio, ali način na koji ste moju obitelj izvrgnuli ruglu  – neću oprostiti nikada. Vi niste  ni novinar, ni profesionalac niti ste čestit  čovjek. Sve što sam napisao potkrijepit ću fotografijama niza članaka i citata kojima ste se izrugivali sa mnom i mojom suprugom koje ću priložiti ovom tekstu  i javno objaviti. U nekima od njih po Vama sam „kriv što se pokvario sat na trgu“, „podijelio građane“, „lažljivac“, „bahat“, „isključiv“, „lopov koji je nepošteno stekao imovinu“, „građani će me poslati u političku mirovinu“. Smatrate li i sada, nakon što su mi građani po drugi put i to s ovakvim izbornim rezultatom ukazali povjerenje, da ste objektivan novinar ili da Vaš rad nema nikakvu vjerodostojnost? Molim Vas recite zašto niste napisali da sam Vas i Vašu obitelj uzdržavao dok je Vaš pokojni otac bio u zatvoru. I o tome bi trebali nešto napisati.

Budući da nepozivanje Vas i Vaših istomišljenika ni na jedan način neće utjecati na pravodobno informiranje građana Gospića, ne vidim ni jedan razlog  pozivanju i osobnom susretanju. Sve važne informacije građani će, kao i do sada, dobiti putem mnogih portala i medija s kojima se vrlo korektno surađuje, a osim toga Grad Gospić nikada nije transparentnije komunicirao s građanima putem svoje mrežne i Facebook stranice, te doista građani Gospića nisu na gubitku time što portal GS PRESS  nije na mailing listi.  Neka Vas na svoje događaje zovu oni koji  su plaćali pisanje  pamfleta o meni i oni  bez kojih ne bi ni postojali kada bi se oslonili na vlastite sposobnosti. Kao trenutni gradonačelnik izabran velikom većinom od gotovo  70% glasova građana imam pravo odlučiti kojim će medijima  gradske službe dostavljati važne obavijesti, budući da ni jednim zakonom nije propisano   mora li neki medij biti na mailing listi ili ne.

Sada ste uvidjeli da je Vaš projekt i projekt Vaših sponzora propao, a niste smogli hrabrosti ispričati se mojoj obitelji i meni iako imate puno razloga za to. Nadam se da ćete to shvatiti, ispričati se i zamoliti za buduću suradnju o kojoj ću ja tada razmisliti.  Nema oprosta bez kajanja, gospodine Mraović.

Sljedeći upit bio je vezan uz Dan Grada. Sve aktivnosti koje Grad Gospić provodi tijekom obilježavanja blagdana Svete Marije Magdalene i proslave Dana Grada planirane su u gradskom proračunu kojega svake godine usvajaju gradski vijećnici Grada Gospića, te Grad Gospić uvijek taj planirani iznos i potroši kako bi građanima osigurao zanimljive i raznolike  sadržaje. Svatko tko zna čitati proračun, može u njemu naći iznos  predviđenih sredstva za organizaciju Dana Grada. Siguran sam da to nije pretežak zadatak za GS PRESS.

 

S poštovanjem,

 

GRADONAČELNIK

Karlo Starčević

 

ČLANAK 1
ČLANAK 2
ČLANAK 3
ČLANAK 4
ČLANAK 5
ČLANAK 6

 

 

Back to top