Nove operacijske sale u gospićkoj bolnici

U Općoj bolnici Gospić  prigodnom svečanosti otvorene su nove operacijske sale i dnevna bolnica. Prema riječima dr. Sandre Čubelić, ravnateljice gospićke bolnice, ova ustanova sada ima tri operacijske sale koje su građevinski perfektno odrađene. Prema projektu jednodnevne kirurgije suvremenom opremom opremljena je jedna operacijska  sala. Druga sala opremljena je opremom iz bivših sala, a za treću se u idućih nekoliko mjeseci trebaju iznaći sredstva:“Prebitna je razlika, naša operacijska sala u kojoj smo do sada radili datirala je iz 58.godine prošlog stoljeća. Nakon nešto više od 60 godina izdvojili smo ovaj suvremeni sustav u koji je uloženo, u same sale oko 15 milijuna kuna. Ostatak od 21 milijuna kuna preusmjeren je u dnevnu bolnicu“- kaže ravnateljica Čubelić.

Ovo ulaganje je rješenje za dulji niz godina jer se radi o projektu u kojemu operacijska sala nema nikakvog kontakta s vanjskim svijetom, unutar sale nema nikakvih kablova, kirurg nema dodira s bilo čim osim svoje opreme. Sve je upravljano elektronički i teži se najboljem jer će se tako povećati protok pacijenata, više će ljudi moći dolaziti na operacije, a smanjuje se mogućnost infekcija.

Na prigodnoj svečanosti ispred bolnice bili su predstavnici lokalne vlasti i Ministarstva zdravstva koji su itekako zadovoljni realizacijom projekta ove bolnice koja, a to svakako treba istaknuti je prva bolnica u javno zdravstvenom sustavu Republike Hrvatske koja ima akreditaciju Američke agencije. Zadovoljavajući te standarde bolnica u Gospiću je dobila certifikat ISO 9001.

Svoje zadovoljstvo podizanjem kvalitete zdravstva na ovakav način u našem gradu izrazio je i gradonačelnik Karlo Starčević.  Ovo znači puno ne samo za pacijente i građane Gospića, nego i cijele naše županije.

Back to top