Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/gospim/inc/plugins/wordpress-print-posts/public/class-wordpress-print-posts-public.php on line 422
Grad Gospić
Novosti, natječaji, javna nabava, događaji i turističke informacije Grada
Novim odlukama Stožera ublažene epidemiološke mjere
https://gospic.hr/novim-odlukama-stozera-ublazene-epidemioloske-mjere/

Novim odlukama Stožera ublažene epidemiološke mjere

Objavljeno 28. veljače 2022. | Gospic.hr

Kategorije: , ,

Stožer civilne zaštite RH danas je donio 6 odluka koje se odnose na javna okupljanja, javni prijevoz, rad trgovina i trgovačkih centara, korištenje maski za lice i medicinskih maski te prelazak preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske. Novim odlukama ublažene su određene epidemiološke mjere za okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru te su ukinuti obvezno testiranje i covid potvrde za ulazak u prostore javno-pravnih tijela.

U Odluci koja se odnosi na okupljana ublažene su određene mjere kojima su ograničena okupljanja:

Od sutra prestaje važiti odluka kojom je uvedena sigurnosna mjere obveznog testiranja, odnosno obveznog predočenja dokaza o testiranju, cijepljenju ili preboljenju bolesti COVID-19 kao uvjeta za ulazak prostore javno-pravnih tijela. Isto tako, ukida se mjera obveznog testiranja za javne službe.

Kada je riječ o ustanovama socijalne skrbi i zdravstvenim ustanovama i dalje na snazi ostaje odluka o predočenju EU digitalnih COVID potvrda.

Od danas su na snazi blaže epidemiološke mjere u školama. U razredima maske više nisu obvezne, ali ostaju obvezne u zajedničkim prostorijama škole te u prijevozu. Učenici se i dalje trebaju samotestirati.

Nove odluke možete pročitati na linku.