Obavijest predstavnicima medija

Poštovani predstavnici medija,

s obzirom na određene i specifične medijske napise u kojima se iznose informacije vezane uz opseg poslova, način funkcioniranja i rada gradske uprave podsjećamo da je služba za odnose s javnošću Grada Gospića u potpunosti otvorena za sva pitanja medija te da je na sva pitanja koja smo zaprimili, medijima odgovoreno u najkraćem mogućem roku. Posljednjih dana zaprimali smo mnoge upite nacionalnih medija, međutim nismo zaprimili niti jedan službeni upit niti jednog lokalnog medija po pitanju bilo koje teme koja se plasira u javnom prostoru.

Pozivamo sve predstavnike medija da, ukoliko su im  potrebne službene informacije o bilo čemu što pripada u djelokrug rada gradonačelnika i gradske uprave, postave upit na e- mail: grad-gospic@gs.t-com.hr  te se obvezujemo da ćemo odgovoriti u najkraćem mogućem roku. Isto tako pozivamo predstavnike medija da sve one informacije na koje imaju pravo, a koje nisu u nadležnosti Grada Gospića potraže kod drugih institucija ukoliko imaju spoznaje o bilo kojim radnjama za koje je potrebna provjera.

Grad Gospić ovim putem obavještava predstavnike medija da će svi datumi održavanja konferencija za medije biti objavljeni na službenoj mrežnoj stranici Grada Gospića http://gospic.hr/, te da će na istom mjestu biti objavljena sva priopćenja i informacije vezane uz rad gradske uprave.

Budući da se putem određenih lokalnih medija provodi sustavna kampanja narušavanja ugleda i časti gradske uprave i čelnih ljudi Grada Gospića, napominjemo da je Grad Gospić, s obzirom na činjenicu da u prethodnom razdoblju nije zaprimljen niti jedan novinarski upit predstavnika lokalnih medija,  u skladu sa Zakonom o medijima zatražio zaštitu svojih prava zbog štete koja se Gradu Gospiću nanosi neprovjerenim informacijama, stavljajući naglasak na insinuacije i netočne navode, a koje su vidljive kako na lokalnoj razini tako nacionalno i šire.

Napominjemo još jednom kako Grad Gospić stoji na raspolaganju za sva pitanja predstavnika medija.

 

Grad Gospić

 

Back to top