Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

Poštovani sugrađani,

povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 25. Obljetnice Vojno – redarstvene operacije „Oluja“ 5. kolovoza u 9.00 h služit će se Sveta misa na Ljubovu kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima  poginulim u VRO „Oluja“ ZP Gospić nakon čega će im se odati počast polaganjem  vijenaca i  paljenjem svijeća.

Posebnu počast onima koji su svoje živote položili na oltar domovine sutra će odati i članovi Atletskog kluba Velebit 2001 koji u 5.30 h startaju ispred Katedrale Navještenja Blažene Djevice Marije i trče „25 za 25“ – utrku ponosa i zahvalnosti.

Na Trgu Stjepana Radića od 18,00 sati putem razglasa   emitirat će se prigodne domoljubne pjesme, a na postavljenom video zidu građani će imati priliku vidjeti fotografije koje su dio arhivske građe Muzeja Like Gospić i koje su  tematski vezane za Domovinski rat i stvaranje Hrvatske.

Bit će to način na koji ćemo se s ponosom i zahvalnošću  prisjetiti vremena svih onih slavnih dana stvaranja suverene, samostalne i neovisne nam države Hrvatske.

Sva sredstva  koja smo namjeravali utrošiti u organizaciju koncerta, a koja ove godine zbog posebnih organizacijskih uvjeta i okolnosti vezanih uz koronavirus nismo organizirali, biti utrošena u nabavku zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju za sve učenike osnovnih škola s područja Grada Gospića kao i za polaznike  Dječjeg vrtića Pahuljica kako bi sigurno mogli započeti novu pedagošku godinu.

Back to top