Obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

25. studenog obilježava se Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama s osnovnim ciljem da se društvo senzibilizira na problematiku nasilja nad ženama, te kako bi se poslala jasna poruka da živimo u društvu koje ne tolerira nasilje ni u kojem obliku.
Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Ličko-senjske županije, Ličko-senjska županija, i Grad Gospić su 23. studenog 2012. godine u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Gospić, Savjetovalištem za žene žrtve nasilja u obitelji, Rijeka, Obiteljskim centrom Ličko-senjske županije i Policijskom upravom Ličko-senjske županije obilježili navedeni dan Javnom tribinom u Pučkom otvorenom učilištu Dr. Ante Starčevića pod nazivom „Borba protiv nasilja nad ženama“. Nakon tribine obilježavanje je nastavljeno na gradskoj tržnici gdje je bila podjela prigodnih materijala s ciljem buđenja kolektivne svijesti kao doprinos borbi za promicanje prava žena i ravnopravnosti spolova.

Medunarodni dan borbe protiv nasilja nad zenama 2 Medunarodni dan borbe protiv nasilja nad zenama Medunarodni dan borbe protiv nasilja nad zenama 3

Back to top