Obilježena 20. godišnjica pogibije 40 mještana Široke Kule u Domovinskom ratu

U povodu 20. godišnjice stradavanja 40 nevinih žrtva iz Široke Kule i okolnih mjesta, u Domovinskom ratu, od kojih je najmlađa imala 13, a najstarija 95 godina, održana je komemoracija, položeni su vijenci, zapaljene svijeće kod Spomen obilježja i služena je sveta misa u crkvi Sv. Mateja u Širokoj Kuli.

Središnju komemoraciju, u znak sjećanja na nevine žrtve priredili su učenici i učitelji OŠ dr. Franje Tuđmana iz Ličkog Osika. Nakon komemoracije vijenac su položili i svijeće zapalili predstavnici sedmog razreda u spomen na najmlađu žrtvu trinaestogodišnju djevojčicu Vericu Nikšić. U ime Vlade RH vijenac je položio i svijeću zapalio izaslanik Predsjednice, ministar zdravstva mr. Darko Milinović, u ime Grada Gospića gradonačelnik gospodin Milan Kolić sa suradnicima, u ime Ličko senjske županije predsjednik Županijske skupštine gospodin Petar Krmpotić, kao i predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata i obitelji stradalih.

Svetu misu predvodio je vojni i policijski kapelan velečasni Ivan Blaževac uz koncelebraciju Osičkog župnika velečasnog Luke Blaževića.

 IROKA KULA 2011 013 IROKA KULA 2011 016 IROKA KULA 2011 027

Back to top