Obilježena 28. obljetnica ustrojavanja 9.gardijske brigade „Vukovi“

U četvrtak i petak u Gospiću je obilježena 28. obljetnica  ustrojavanja 9.gardijske brigade „Vukovi“.

Obilježavanje je započelo u četvrtak  kada  su iz Vojarne 9. gbr. „Vukovi“  krenuli mladići i djevojke, njih  31, koji su uspješno savladali temeljnu vojnu izobrazbu i postali profesionalni vojnici u Motoriziranoj bojni „Vukovi“. Završetak izobrazbe i počast za 56 poginulih pripadnika brigade iskazali su hodnjom u dužini od 26 kilometara, do Spomen obilježja Ljubovo .

Kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima „PobjedniK“ na Ljubovu dočekali su ih prijatelji i rodbina. Tu su im zapovjednik 9. motorizirane brigade brigadir Dražen Resler,  zapovjednik gospićke bojne, bojnik Antonio Tokić i predsjednik Kluba ratnih veterana 9. gbr. „Vukovi“ umirovljeni bojnik Antonijo Šebalj uručili crne beretke s ratnim znakovljem 9. gardijske brigade „Vukovi“.

Obilježavanje je nastavljeno  u  petak kada je u Katedrali NBDM u Gospiću  velečasni Stipe Zeba služio  svetu misu za  poginule pripadnike 9. gbr. „Vukovi“ i sve poginule branitelje.

Nakon mise  u vojarni 9.gbr. „Vukovi” položeni su vijenci i zapaljene  svijeće i održana je kratka svečanost .

Vijence su položila i svijeće zapalila izaslanstva obitelji poginulih pripadnika 9.gbr.,  državnog vrha, hrvatske vojske i policije, Grada Gospića, Ličko senjske županije te udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

U izaslanstvu Grada Gospića bili su nazočni zamjenici gradonačelnika Kristina Prša i Ivica Tomljenović i predsjednik Gradskog vijeća Petar Radošević.

Riječi molitve izrekao je kapelan Vojne kapelanije sv.„Franjo Asiški“ Matej Ećimović.

Back to top