Održan Božićno – novogodišnji prijem

Danas  je u Kulturno informativnom centru u Gospiću, održan  Božićno – novogodišnji prijem gradonačelnika Karla Starčevića .

Prijemu su uz preuzvišenog Oca biskupa mons. Zdenka Križića nazočili, saborska zastupnica Anita Pocrnić Radošević, zamjenica župana Ličko- senjskog Jasna Orešković Brkljačić, predsjednica Gradskog vijeća Ana Marija Zdunić i vijećnici Gradskog vijeća, zamjenica gradonačelnika Kristina Prša,  predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici hrvatske policije i pravosuđa, ravnatelji  ustanova i javnih poduzeća, gospodarstvenici, privatni poduzetnici, predstavnici civilnih udruga i društava.

Na početku prijema  nazočnima se obratila predsjednica Gradskog vijeća Ana Marija Zdunić, koja je svima zaželjela sretan Božić i uspješnu Novu godinu.

Potom se gradonačelnik Karlo Starčević, nakon pozdravnih riječi,  u svom obraćanju zahvalio Gradskom vijeću na usvojenom  Proračunu za 2022. godinu i to u rekordnom iznosu od 160 milijuna kuna. Istaknuo je kako je proračun pripreman u vrlo teškim uvjetima, poglavito financijskim, obzirom da je korona kriza negativno utjecala na mnoge gospodarske i ekonomske pokazatelje.  Vidljivo je da i u ovim teškim vremenima imamo razvojni proračun kojim izgrađujemo infrastrukturu Grada i stvaramo uvjete za kvalitetan razvoj poduzetništva. Moram reći da je pred nama vrlo zahtjevno i izazovno razdoblje, ali  unatoč tome u 2022. godini zadržat ćemo sve komunalne i društveno-socijalne programe kako bi održali postojeći standard i istu razinu kvalitete usluga koje pružamo našim građanima. Kako sam uvijek do sada transparentno i otvoreno govorio o situaciji u Gradu tako ću i sada otvoreno i nedvosmisleno reći da su prethodne dvije godine pandemije ostavile velikoga traga na svim segmentima našeg društva pa i na proračunu. Kao što smo pravodobno reagirali početkom korona krize u Hrvatskoj i cijelom svijetu uvođenjem potpora našim gospodarstvenicima s ciljem očuvanja radnih mjesta, tako ćemo odgovoriti i na sve izazove koji će uslijediti. Ipak, siguran sam da ćemo prevladati teška vremena te da ćemo provesti planirane projekte.

Na kraju svog obraćanja gradonačelnik Karlo Starčević svim nazočnima i njihovim obiteljima poželio je blagoslovljen Božić, sretnu i uspješnu Novu 2022. godinu.

Na kraju protokolarnog dijela prijema Gospićko – senjski biskup mons. Zdenko Križić  udijelio je  božji blagoslov na sve nazočne.

 

Back to top