Održan sastanak s predstavnicima obrazovnih ustanova s područja Grada Gospića

Gradonačelnik Karlo Starčević i načelnik stožera Civilne zaštite Grada Gospića i zamjenik gradonačelnika  Ivica Tomljenović  jučer su održali sastanak s predstavnicima obrazovnih ustanova s područja Grada Gospića s namjerom detaljnijeg uvida u trenutnu situaciju po školama s obzirom na sve veći broj zaraženih osoba na području Grada Gospića. Razlog zbog kojeg su kontaktirane srednje škole i fakulteti iako nisu pod ingerencijom Grada Gospića jest upravo taj što svi oni žive i djeluju na području našega grada.

S obzirom da se epidemiološka situacija posljednjih dana pogoršala, na preporuku epidemiologa Gimnazija Gospić je već krenula na online nastavu, dok su predstavnici svih ostalih obrazovnih institucija koje djeluju na području Grada Gospića suglasni da će i dalje pratiti razvoj epidemiološke situacije  u svojim ustanovama, provoditi sve epidemiološke mjere te biti u kontaktu s epidemiologom i u skladu sa situacijom donositi daljnje odluke.

Također, predstavnici svih obrazovnih ustanova istaknuli su da su spremni u bilo kojem trenutku prijeći na online nastavu, no za sada po modelu C (online) nastava se odvija samo u Gimnaziji Gospić, dok sve ostale škole i fakulteti nastavljaju s odvijanjem nastave uživo, odnosno po modelu A.

Mole se sugrađani da se ponašaju odgovorno i poštuju propisane epidemiološke mjere. Situacija će se pratiti iz dana u dan i o daljnjim odlukama informirat ćemo naše sugrađane.

 

Back to top