Održana komemoracija za 26 žrtava stravične nesreće u Bilaju

U spomen na žrtve poginule u stravičnoj nesreći koja se dogodila 28. rujna 1983. godine na pružnom prijelazu u Bilaju kada je vlak udario u autobus koji je prevozio srednjoškolce, radnike i  mještane Bilaja i okolnih sela održana je komemoracija te su položeni vijenci i zapaljene svijeće pokraj spomenika i kao znak sjećanja na 26 poginulih osoba.

Svijeće su ispred spomenika uz riječi molitve zapalile obitelji poginulih, mještani Bilaja, gradonačelnik Karlo Starčević, predsjednica Gradskog vijeća Ana- Marija Zdunić, kao i gradski i županijski vijećnici.

Podsjetimo, Grad Gospić je 2019. godine na inicijativu Nezavisne liste mladih, nakon 36 godina na mjesto pogibije u znak trajnog  sjećanja na sve žrtve ove teške tragedije dao izraditi spomenik „Krug života“ koji je postavljen na 26 nožica i na taj način simbolizira 26 izgubljenih života u hrpi željeza. Tako je Bilaj napokon dobio dostojno mjesto na kojemu se obitelji i mještani svake godine mogu prisjetiti poginulih i na taj im način odati  počast.

 

Back to top