Održana redovna godišnja skupština Udruge ratnih veterana 9. gbr.“ VUKOVI“

U petak 01. ožujka Udruga ratnih veterana 9. gbr. “VUKOVI“ u prostorijama KIC-a održala je redovnu godišnju skupštinu.

Nakon intoniranja državne himne i odavanja počasti poginulim i umrlim pripadnicima brigade predsjednik Udruge bojnik Milan Franić je pozdravio sve nazočne članove Udruge i predložio dnevni red skupštine. Predsjednik je podnio izvješće o aktivnostima Udruge tijekom 2012. godine, istaknuvši da su sve planirane aktivnosti provedene sukladno odlukama organa upravljanja.

Težišna zadaća obilježavanja 20. godišnjice brigade je uspješno provedena 09. studenog 2012. godine. Okupilo se 500 pripadnika brigade i gostiju koji su se mimohodom ulicama grada Gospića uputili do vojarne Eugen Kvaternik gdje je održana centralna svečanost i evocirane uspomene na 56 poginulih vitezova i ratni put postrojbe.

Nakon podnošenja financijskog izvješća tajnika i predsjednika nadzornog odbora Udruge usvojen je plan aktivnosti Udruge za 2013. godinu.

Kroz točku razno okupljenima su se obratili članovi Udruge gradonačelnik Grada Gospića Milan Kolić i predsjednik Županijske skupštine Ličko-senjske županije Petar Krmpotić koji su se zahvalili organima upravljanja na uspješno obavljenim zadaćama i obećali čvrstu suradnju i potporu lokalne uprave u provedbi planiranih aktivnosti Udruge.

Back to top