Održana svečana skupština povodom 30 godina postojanja HGSS- Stanice Gospić

Povodom obilježavanja 30 godina postojanja HGSS- Stanice Gospić, jučer je održana Svečana skupština kojoj su uz osnivače i  članove Stanice Gospić nazočili brojni gosti i uzvanici među kojima su bili pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut, pročelnik HGSS-a Josip Granić i gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević. Svi oni imali su samo riječi hvale za članove koji  potpuno volonterski u brojnim akcijama spašavaju velik broj  života  i imovine. Gradonačelnik Karlo Starčević obećao je daljnju pomoć Grada ovoj službi koja je toliko toga dobrog napravila tijekom 30 godina svog postojanja.

Posebno emotivan bio je govor pročelnika stanice Gospić Josipa Brozičevića koji je istaknuo kako  njihova služba nema radnog vremena, te kako se nebrojeno puta dogodi da uslijed žurnog poziva na akciju često prekidaju druženja sa svojim obiteljima, godišnje odmore, proslave… stoga je ovom prigodom zahvalio obiteljima na podršci i razumijevanju. Također, u svom govoru osvrnuo se na rad Stanice Gospić od samih početaka pa sve do danas.

Nakon skupštine na stadionu Balinovac održana je helikopterska vježba spašavanja.
Proslava se nastavlja i narednih dana. Tako će  danas od 10 do 12 sati građani na Trgu Stjepana Radića moći razgledati izložbu opreme, a održat će se i prezentacija rada HGSS Stanice Gospić.

U subotu 14. rujna s početkom u 11 sati bit će otkrivena spomen ploča prvom pročelniku HGSS Stanice Gospić Anti Vujnoviću, dok je u 14 sati na rasporedu otvorenje izložbe fotografija o radu HGSS Stanice Gospić.

 

 

Back to top