Održana završna konferencija projekta “Okreni list”

Danas je u sklopu projekta „Okreni list“ kojem je zadaća bila promocija zdravlja i prevencija bolesti održana završna konferencija na kojoj su predstavljene provedene projektne aktivnosti.

Grad Gospić bio je nositelj projekta koji je financiran iz sredstava Europskog socijalnog fonda, OP Učinkoviti ljudski potencijali u iznosu od 263.618,19 kn.

PROVEDENE PROJEKTNE AKTIVNOSTI:

  • 22 edukacije o promociji zdravlja i prevenciji bolesti;
  • 3 dana održani preventivni pregledi u mobilnom mamografu u svrhu prevencije raka dojke za dobne skupine koje ne pripadaju u nacionalni preventivni pregled;
  • 5 dana održani preventivni pregledi razine masnoće i šećera u krvi i razine krvnog tlaka;
  • 1 dan održan preventivni pregled zdravlja jetre Fibro Scanom putem mobilnog vozila;
  • dostavljeno 5953 edukativnih letaka kućanstvima na području Gospića o važnosti prevencije;
  • podijeljeno 250 edukativnih letaka u zainteresiranim ustanovama namijenjenih djelatnicima za tjelovježbu za vrijeme radnog vremena posebno oni koji većinu radnog vremena provode u sjedećem položaju

U projektnim aktivnostima je sudjelovalo na edukacijama i preventivnim pregledima oko 500 sugrađana što je s obzirom na situaciju sa COVID 19 zadovoljavajući odaziv.

 

Provedbom projektnih aktivnosti nadamo se da je svaki sudionik napravio pozitivnu promjenu u svom životnom stilu, koja će mu olakšati da što dulje zadrži svoje zdravlje i opću dobrobit odnosno kako naziv projekta kaže okrene list u stranicama života.

 

Back to top