Održano predavanje za poljoprivrednike

U Hrvatskom društvenom domu Aleksinica Grad Gospić, u suradnji sa Poljoprivrednom savjetodavnom službom, 13. travnja organizirao je predavanje na teme: Izravna plaćanja (poticaji), Mjere ruralnog razvoja, Gradska tržnica Gospić i Akcijski plan potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića.

Obzirom na aktualnost tema, predavanje je izazvalo veliki interes poljoprivrednika koji su od djelatnika Poljoprivredne savjetodavne službe gđe. Nade Murgić i g. Božidara Nikšića mogli saznati sve relevantne informacije koje se odnose na sustav potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

poljo predavanje_1Pročelnik Upravnog odjela za samoupravu i upravu Grada Gospića g. Josip Kovačević prisutne je upoznao s nacrtom Akcijskog plana potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića te mjerama i aktivnostima koje će se sufinancirati.

Okupljenima se obratio i Gradonačelnik Grada Gospića g. Petar Krmpotić s pojedinostima projekta izgradnje Gradske tržnice u Gospiću koji omogućava plasiranje proizvoda lokalnih proizvođača.Osim gospodarskog učinka koji će tržnica imati na šire područje Gospića, realizacija ovog projekta doprinijet će se poboljšanju turističke ponude u vidu promocije gastro ponude specifične za Liku.

Back to top